Świetlik

Żywy smak, wspaniałe dania

Wesela


Sala

Wesele to szczególny dzień dla nowożeńców i ich najbliższych. W restauracj Świetlik w Bytomiu ugościmy Państwa ciepło i serdecznie. Dysponujemy bardzo dużą salą, która ugości wszystkich zaproszonych gości. Wszystko jest zawsze zapięte na ostatni guzik, wystrój, jedzenie przygotowane zgodnie z Państwa życzeniem.

Cena obejmuje: 

- wynajem sali
- podstawową dekorację stołów (białe obrusy kompozycje serwer, świeczniki oraz dodatki dekoracyjne w wybranej przez Państwa kolorystyce, pokrowce na krzesła)
- obsługę kelnerską
- pokój dla Państwa Młodych
- bezpłatny parking, 
- Wi-Fi,
- projektor multimedialny oraz ekran,
- nagłośnienie sali,
- kącik dla dzieci,
- bogate menu ustalane indywidualnie,
- uwzględniamy menu wegańskie,
- wegetariańskie oraz inne opcje żywieniowe,
- szwecki stół przez całe przyjęcie,
- dzieci do lat 3 gratis,
- dzieci do 7 lat 50%,
- toaleta dla osób niepełnosprawnych,
- dekoracja kwiatowa do uzgodnienia.








Menu weselne cena 125zł
Przywitanie chlebem i solą.

Obiad:
Zupa do wyboru:
- rosół z makaronem
- krem z zielonego groszku z groszkiem ptysiowym 
- krem pieczarkowy z grzankami

Dania główne (2 rodzaje do wyboru/1,5 porcji mięsa na osobę)
- rolada wołowa
- rolada wieprzowa
- udko z kurczaka
- karczek filowany czosnkiem
- karczek w ziołach
- kotlet schabowy
- sakiewki z kurczaka

Dodatki:
- kluski białe
- kluski tarte
- ziemniaki z wody
- kapusta czerwona
- kapusta biała zasmażana

Kawa, herbata
Owoce


Zimna płyta (6 porcji do wyboru):
- patera wędlin i mięs
- deska serów
- tymbaliki z kurczaka
śledź (1 do wyboru)
- śledź w śmietanie
- śledź w oleju
- śledź po kaszubsku
- śledź po szwedzku
- kulki rybne
- kurczak opiekany w occie
sałatki (2 do wyboru)
- sałatka jarzynowa
- sałatka grecka
- sałatka capresse
- sałatka gyros
- sałatka carry
- sałatka cezar
- sałatka brokułowa
- rolada szpinakowa
- rolada serowa
- roladki drobiowe w 3 smakach
- babeczki krakowskie 3 smakach
- mini capresse
- pieczarki faszerowane
- zakąski (ogórek konserwowy, pieczarki marynowane, papryka marynowana)
- pieczywo, masło

I kolacja (1 rodzaj do wyboru):
Mięsa:

- schab z serem i ananasem
- kotlet schabowy soute pod pierzynką serowo-pieczarkową
- udko faszerowane z kurczaka
- bitki wieprzowe w sosie
- stripsy z kurczaka
- nugetty z kurczaka

Dodatki:
- ryż biały
- ryz carry
- ryż po portugalsku
- kasza
- ziemniaki zapiekane
- ćwiartki ziemniaczane
- frytki

Surówki:
- kapusta biała
- kapusta czerwona
- kapusta pekińska
- buraki

II kolacja (do wyboru):
- barszcz z krokietem lub pasztecikiem
- strogonoff
- żurek

Na życzenie klientów oferujemy swojski stół, pieczone udźce, indyki, kaczki, zimne napoje, ciasta, fontannę czekoladową.

Menu weselne cena 170zł
Przywitanie chlebem i solą.

Obiad:
Zupa do wyboru:
- rosół z makaronem
- krem z zielonego groszku z groszkiem ptysiowym 
- krem brokułowy z prażonymi migdałami
- krem pieczarkowy z grzankami
- krem z cukinii z grzankami

Dania główne (3 rodzaje do wyboru/2 porcje na osobę)
- rolada wołowa
- rolada wieprzowa
- udko z kurczaka
- udko faszerowane z kurczaka
- udko z kaczki
- karczek filowany czosnkiem
- karczek w ziołach
- kotlet schabowy
- sakiewki z kurczaka
- pierś indycza faszerowana
- polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym
- schab ze śliwką
- schab z morelą

Dodatki:
- kluski białe
- kluski tarte
- ziemniaki z wody
- kapusta czerwona
- kapusta biała zasmażana
- zestaw surówek

Deser (do wyboru):
- puchar lodowy z owocami i bitą śmietaną
- panna cotta
- galaretka owocowa

Kawa, herbata, ciasto
Owoce


Zimna płyta (9 porcji do wyboru):
- patera wędlin i mięs z dodatkiem śliwki w boczku
- roladki z szynki parmeńskiej i szynki konserwowej
- deska serów z dodatkiem winogron w gorgonzolii
- tymbaliki z kurczaka
- ozorki w galarecie
śledź (2 do wyboru)
- śledź w śmietanie
- śledź w oleju
- śledź po kaszubsku
- śledź po szwedzku
- kulki rybne
- kurczak opiekany w occie
- ryba opiekana w occie
- ryba w sosie słodko-kwaśnym
sałatki (3 do wyboru)
- sałatka jarzynowa
- sałatka grecka
- sałatka capresse
- sałatka gyros
- sałatka carry
- sałatka cezar
- sałatka brokułowa
- sałatka z selera konserwowanego ze słonecznikiem
- sałatka z selera konserowanego z ananasem
- mini capresse
- rolada szpinakowa
- rolada serowa
- rolada drobiowo-serowa
- roladki drobiowe w 3 smakach
- rolada łososiowa
- jajka faszerowane
- babeczki krakowskie w 3 smakach
- pieczarki faszerowane
- przekąski z ciasta francuskiego

- zakąski (ogórek konserwowy, pieczarki marynowane, papryka marynowana)
- pieczywo, masło

I kolacja (2 rodzaje do wyboru):
Mięsa:

- kotlet schabowy soute pod pierzynką serowo-pieczarkową
- schab z serem i ananasem
- szaszłyki drobiowe
- kotlet de Volay
- bitki wieprzowe w sosie
- golonko
- żeberka wieprzowe
- stripsy z kurczaka
- nugettsy z kurczaka
- pstrąg

Dodatki:
- ryż biały
- ryz carry
- ryż po portugalsku
- kasza
- ziemniaki zapiekane
- ćwiartki ziemniaczane
- frytki
- kapusta po chłopsku
Surówki:
- kapusta biała
- kapusta czerwona
- kapusta pekińska
- buraki

II kolacja:
- barszcz z krokietem lub pasztecikiem
- strogonoff
- żurek
- bogracz
- flaki

Na życzenie klientów oferujemy swojski stół, pieczone udźce, indyki, kaczki, zimne napoje, ciasta, fontannę czekoladową.
Menu weselne cena 195zł
Przywitanie chlebem i solą.

Obiad:
Zupa do wyboru:
- rosół z makaronem
- krem z zielonego groszku z groszkiem ptysiowym
- krem brokułowy z prażonymi migdałami
- krem z pory z pulpecikami mięsnymi
- krem pieczarkowy z grzankami
- krem borowikowy z grzankami
- krem z cukinii z grzankami

Dania główne (3 rodzaje do wyboru/2 porcje na osobę)
- rolada wołowa
- rolada wieprzowa
- udko z kurczaka
- udko faszerowane z kurczaka
- udko z kaczki 
- pierś z kaczki
- karczek filowany czosnkiem
- karczek w ziołach
- kotlet schabowy
- sakiewki z kurczaka
- pierś indycza faszerowana
- polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym
- schab ze śliwką
- schab z morelą

Dodatki:
- kluski białe
- kluski tarte
- ziemniaki z wody
- kapusta czerwona
- kapusta biała zasmażana
- zestaw surówek

Deser (do wyboru):
- puchar lodowy z owocami i bitą śmietaną
- panna cotta
- galaretka owocowa
- tiramisu

Kawa, herbata, ciasto
Owoce
Galanteria cukiernicza


Zimna płyta (12 porcji do wyboru):
- patera wędlin i mięs z dodatkiem śliwki w boczku
- roladki z szynki parmeńskiej i szynki konserwowej
- deska serów z dodatkiem winogron w gorgonzoli
- tymbaliki z kurczaka
- ozorki w galarecie
śledź (2 do wyboru)
- śledź w śmietanie
- śledź w oleju
- śledź po kaszubsku
- śledź po szwedzku
- kulki rybne
- kurczak opiekany w occie
- ryba opiekana w occie
- ryba w sosie słodko-kwaśnym
sałatki (3 do wyboru)
- sałatka jarzynowa
- sałatka grecka
- sałatka capresse
- sałatka gyros
- sałatka carry
- sałatka cezar
- sałatka brokułowa
- sałatka z rukoli
- sałatka z wędzonym kurczakiem
- sałatka z selera konserwowanego ze słonecznikiem
- sałatka z selera konserowanego z ananasem
- mini capresse
- rolada szpinakowa
- rolada serowa
- rolada drobiowo-serowa
- roladki drobiowe w 3 smakach
- rolada łososiowa
- jajka faszerowane
- babeczki krakowskie w 3 smakach
- pieczarki faszerowane
- tatar
- przekąski z ciasta francuskiego

- zakąski (ogórek konserwowy, pieczarki marynowane, papryka marynowana)
- pieczywo, masło

I kolacja (do wyboru):
Mięsa:
- udziec wieprzowy z kapustą po chłopsku
- żeberka wieprzowe z kapustą po chłopsku 
- karkówka grillowana z ziemniakami zapiekanymi
Dodatkowo: chrzan, musztarda


II kolacja (2 rodzaje do wyboru):
Mięsa:

- kotlet schabowy soute pod pierzynką serowo-pieczarkową
- schab z serem i ananasem
- szaszłyki drobiowe
- kotlet de Volay
- bitki wieprzowe w sosie
- kotlet po szwajcarsku
- golonko
- żeberka wieprzowe
- stripsy z kurczaka
- nugetty z kurczaka
- pstrąg

Dodatki:
- ryż biały
- ryz carry
- ryż po portugalsku
- kasza
- ziemniaki zapiekane
- ćwiartki ziemniaczane
- frytki
- kapusta po chłopsku
Surówki:
- kapusta biała
- kapusta czerwona
- kapusta pekińska
- buraki
- tzatziki
- seler z orzechami

III kolacja (do wyboru):
- barszcz z krokietem lub pasztecikiem
- strogonoff
- żurek
- bogracz
- flaki
- chili on carne

Zimne napoje

Na życzenie klientów oferujemy swojski stół, pieczone udźce, indyki, kaczki, zimne napoje, ciasta, fontannę czekoladową.