Nocleg dla gości

 

Po przyjęciu weselnym czas na odpoczynek dla Państwa Młodych i ich gości. Oferujemy dla Państwa pokoje gościnne w części hotelowej.

Profesjonalna obsługa

 

Nasze przyjęcia weselne zawierają:

  • wynajem sali

  • podstawową dekorację stołów (białe obrusy kompozycje serwer, świeczniki oraz pokrowce na krzesła)

  • obsługę kelnerską

  • pokój dla Państwa Młodych

  • bezpłatny parking,

  • Wi-Fi,

  • kącik dla dzieci, przewijak dla dzieci,

  • bogate menu ustalane indywidualnie,

  • uwzględniamy menu wegańskie, wegetariańskie, szwecki stół z kawą, herbatą przez całe przyjęcie,

  • dzieci do lat 3 gratis, dzieci do 7 roku życia 50%,

  • toaleta dla osób niepełnosprawnych,

Niepowtarzalna atmosfera

 

Wesele to szczególny dzień dla nowożeńców i ich najbliższych. W restauracji Świetlik w Bytomiu ugościmy Państwa ciepło i serdecznie. Dysponujemy bardzo dużą salą, która ugości wszystkich zaproszonych gości. Wszystko jest zawsze zapięte na ostatni guzik, wystrój, jedzenie przygotowane zgodnie z Państwa życzeniem.

 

 

Przyjęcia weselne

Menu weselne 1

 

Przywitanie chlebem i solą.

Obiad:

Zupa:- rosół z makaronem

Dania główne (1,5 porcji mięsa na osobę):

  • rolada wołowa

  • udko z kurczaka

 

Dodatki:

  • kluski białe

  • kluski tarte

  • ziemniaki z wody

  • kapusta czerwona

  • kapusta biała zasmażana

 

Kawa, herbata, patera owoców

 

Zimna płyta:

  • patera wędlin i mięs + śliwka w boczku

  • deska serów

  • tymbaliki z kurczaka

  • śledź w oleju

  • kulki rybne

  • sałatka jarzynowa

  • sałatka gyros

  • roladka drobiowo-serowa

  • roladka pomidorowa

  • pieczywo

  • masło

 

I kolacja

Mięsa:

  • pieczony karczek z cebulą

Dodatki:

  • ziemniaki zapiekane

  • kapusta po chłopsku

  • musztarda

  • chrzan

II kolacja (do wyboru):

  • barszcz z krokietem lub pasztecikiem

 

Na życzenie klientów oferujemy swojski stół, pieczone udźce, indyki, kaczki, zimne napoje, ciasta

Menu weselne 2

 

Przywitanie chlebem i solą.

Obiad:Zupa:- rosół z makaronem

Dania główne (2 porcje mięsa na osobę):

  • rolada wołowa

  • udko z kurczaka

  • karczek filowany z czosnkiem

Dodatki:

  • kluski białe

  • kluski tarte

  • ziemniaki z wody

  • kapusta czerwona

  • kapusta biała zasmażana

  • zestaw surówek

 

Deser:

  • puchar lodowy z owocami i bitą śmietaną

 

Kawa, herbata, patera ciast, patera owoców

 

Zimna płyta:

  • patera wędlin i mięs z dodatkiem śliwki w boczku

  • deska serów

  • tymbaliki z kurczaka

  • śledź w śmietanie

  • śledź w oleju

  • kulki rybne

  • sałatka grecka

  • sałatka cezar

  • sałatka gyros

  • roladka drobiowo-serowa

  • roladka pomidorowa

  • jajka faszerowane

  • pieczywo

  • masło

 

I kolacja

Mięsa:

  • kotlet schabowy soute pod pierzynką serowo-pieczarkową

Dodatki:

  • ryż po portugalsku

  • frytki

  • surówka

 

II kolacja (do wyboru):

  • bogracz

 

Na życzenie klientów oferujemy swojski stół, pieczone udźce, indyki, kaczki, zimne napoje, ciasta.

Kontakt:

 

 +48 501-047-551

 

  restauracja.swietlik@gmail.com

Adres:

 

ul. Strzelców Bytomskich 131B

 

41-914 Bytom

Wróć do strony głównej!

Menu Weselne

 

Menu weselne 3

 

Przywitanie chlebem i solą.

Obiad:

Zupa do wyboru:- rosół z makaronem

Dania główne (2 porcje mięsa na osobę):

  • rolada wołowa

  • pierś indycza faszerowana

  • polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym

Dodatki:

  • kluski białe

  • kluski tarte

  • ziemniaki z wody

  • kapusta czerwona

  • kapusta biała zasmażana

  • zestaw surówek

 

Deser:

  • panna cotta

 

Kawa, herbata, patera ciast, patera owoców, galanteria cukiernicza

 

Zimna płyta:

  • patera wędlin i mięs z dodatkiem śliwki w boczku

  • deska serów z dodatkiem winogron w gargonzolii

  • tymbaliki z kurczaka / ozorki

  • śledź w śmietanie

  • śledź po szwedzku

  • kulki rybne

  • sałatka brokułowa

  • sałatka z rukoli z mozzarellą

  • sałatka z wędzonym kurczakiem

  • roladka szpinakowa z łososiem

  • roladka curry

  • roladka drobiowo-serowa

  • jaja faszerowane

  • przekąski z ciasta francuskiego

  • pieczywo

  • masło

 

I kolacja

Mięsa:

  • udziec wieprzowy
  • kapusta op chłopsku
  • chrzan
  • musztarda

 

II kolacja

Mięsa:

  • szaszłyki drobiowe
  • kotlet po szwajcarsku

Dodatki:

  • ryż curry

  • frytki

  • tzatziki

  • surówka

 

II kolacja (do wyboru):

  • strogonoff

 

Na życzenie klientów oferujemy swojski stół, pieczone udźce, indyki, kaczki, zimne napoje, ciasta.